2 Kasım 2009

Şimdiden iyi seyirler :)



Cuma akşamı bu güzel filmi seyrettik ve bayıldıkkk, son zamanlarda izlediğim en iyi filmdi diyebilirim. Filmin gerçek bir hikayeden uyarlanması ayrıca çok üzücüydü:((


Konusu şöyle : Çalışan sınıfın yaşadığı bir taşrada yaşayan Christine işten döndüğünde oğlu Walter’ı bulamaz..Aylarca onu bulmak için uğraş sonucunda oğlu geri döner..Fakat Christine dönen çocuğun oğlu olmadığına inanıyordur..2008 Cannes Film Festivali’nde Altın Palmiye’ye aday gösterilen filmin konusu, 1920′li yılları Los Angeles’ında yaşanmış gerçek bir hikayeden yola çıkılmıştır..Süper Ötesi bir Gizem Suç Biyografi filmi..





Cumartesi günü durmaksızın yağan yağmurda baktık Dünya'nın da doğmaya niyeti yok ikinci filmimizi koyduk :Sleuth... İzlenebilir bir film, zeka oyunu ama çok detaycı değil...


Konusu ; Zengin bir dedektif romanı yazarı olan Andrew Wyke, evine genç aktör Milo Tindle'ı konuk eder. Milo, yaşlı yazarın karısının kalbini çalmıştır. Yazar, malikanesine konuk ettiği Milo'ya, tam da kendi öykülerindekine benzeyen kafa karıştırıcı bir teklif götürür: Milo karısının mücevherlerini çalacak, Andrew da bunun karşılığında sigortadan para alacaktır. Ancak bu plan hiç umulmayan boyutlara ulaşır.

8 yorum:

colors of angel dedi ki...

ilk film merak ettiklerimden,tavsiyen benim için değerli..şimdi 2 nedenim oldu:)

Robin Goodfellow dedi ki...

ilk filmi ben de merak ettim şimdi. bir de tavsiye film listende sahtekarvar hangisi o, ben de burada sahtekar adıyla yayınlanan hoax adlı film var epeydir, eğer oysa tavsiye edersen izleyeyim :)

A.Ş.K dedi ki...

Colors of angel ; sağol canım benim...

puck-robin ; düzelttim şimdi ilk filmin türkçesi Sahtekar dı ama orjinal ismini yazdım ...

Adsız dedi ki...

Gofrettçim; Changeling'i izlememiştim. İlgimi çekti bak şimdi... yarın bir izliyim bi ben bunu... teşşkkür ederim :)

Adsız dedi ki...

Ben o kadar sevdim diyemem baymışttı beni ama kadını zaten hiç sevmiyorum bu da bir sebep olabilir :)))

Ghanima dedi ki...

changeling dikkatimi çekmişti ama elim gitmemişti izlemek için bakalım bu haftasonu izlerim kesin

a. gizem dedi ki...

bebiş geldi miiii :) meraktayım :P

A.Ş.K dedi ki...

a. gizem : henüz gelmedi , gelince nazlı kızımızı paylaşıcam burdan